τίτλος : Πετιμέζι από ζαχαροκάλαμο: Η καλλιέργεια που αναβιώνει!
Σύνδεσμος : Πετιμέζι από ζαχαροκάλαμο: Η καλλιέργεια που αναβιώνει!
Πετιμέζι από ζαχαροκάλαμο: Η καλλιέργεια που αναβιώνει!
Οι Παπουδες μας Καλλιεργουσαν ζαχαροκάλαμο μέχρι και το 1955 περίπου!!Στην Φτωχεια τους οι Ελληνες εφτιαχναν πετιμεζι απο ζαχαροκαλαμο που καλλιεργουσαν το ανακάτευαν με κολοκύθα, καρύδια, μελιτζανάκι ή κυδώνια και το αποθήκευαν για τον χειμώνα ή έφτιαχναν μαρμελάδες»,.το πετιμέζι, βασική γλυκαντική ύλη σε κάθε ελληνικό σπίτι πριν από την έλευση της “παντοκρατορίας” της ζάχαρης:ΣΗΜΕΡΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΟΥΜΕ ΖΑΧΑΡΟΚΑΛΑΜΟ!! τα φυτεύεις Απριλιο στην γή, ή Μάρτιο σπορείο. Οταν γίνεται παραγωγή μεγάλη πολλαπλασιάζουν με μοσχεύματα ή κόβουμε το ζαχαροκάλαμο μικρά κομμάτια με 2-3 μάτια επάνω τους. με σπόρο πολλαπλασιάζετε (έχω φυτέψει στο περιβόλι μου) αλλά χρειάζονται 2 χρόνια για να είναι πλήρης το φυτό. H γιαγιάδες μας τα παλιά χρόνια, έκοβαν κομμάτια το ζαχαροκάλαμο, τα έπλεναν, τα στράγγιζαν και μετά τα πίεζαν με ένα κομμάτι ξύλο και έβγαζαν ένα πυχτό υγρο. Το έβαζεαν στην φωτιά και το ανακάτευαν . Αφαιρούσαν τις ακαθαρσίες και όταν εξατμιζόταν εντελώς το νερό έσβηναν την φωτιά. Το υγρό άρχιζαμε να Το τρώμε!! και ηταν πολυ υγιεινο το πετιμεζι!! Κάνουμε επίσης μελάσα.κρυσταλλοποιείτε και ήταν σκούρο. Το έβαζαν σε βάζα και το φύλαγαν Ειχαμε την μαυρη ζαχαρη!!.Στα χωρια κοβανε το ζαχαροκαλαμο και ετρωγαν το εσωτερικο αντι για καραμελλες!! Ηταν το γλυκο κερασμα για μικρους και μεγαλους!!
Ολγα βενιζελου Ρουβα
Έτσι, το άρθρο Πετιμέζι από ζαχαροκάλαμο: Η καλλιέργεια που αναβιώνει!
δηλαδή όλα τα άρθρα Πετιμέζι από ζαχαροκάλαμο: Η καλλιέργεια που αναβιώνει! Αυτή τη φορά, ελπίζουμε ότι μπορεί να προσφέρει οφέλη σε όλους σας. Εντάξει, μπορείτε να δείτε σε μια θέση σε άλλα άρθρα.
Τώρα διαβάζετε το άρθρο Πετιμέζι από ζαχαροκάλαμο: Η καλλιέργεια που αναβιώνει! η διεύθυνση του συνδέσμου https://movetodays.blogspot.com/2019/01/blog-post_389.html
0 Response to "Πετιμέζι από ζαχαροκάλαμο: Η καλλιέργεια που αναβιώνει!"
Δημοσίευση σχολίου