τίτλος : «Που είναι το κακό στο να τρώμε ανθρώπους;»
Σύνδεσμος : «Που είναι το κακό στο να τρώμε ανθρώπους;»
«Που είναι το κακό στο να τρώμε ανθρώπους;»
Δεν ξέρω αν το γνωρίζετε, αλλά παγκοσμίως, παρότι φτάσαμε στον 21 αιώνα, δεν υπάρχει πουθενά κανένας νόμος που να απαγορεύει ξεκάθαρα την κατανάλωση ανθρώπινου κρέατος, δηλαδή, τον ανθρώπινο κανιβαλισμό!
Το βιβλίο μαγειρικής In Vitro Meat Cookbook του Koert Van Mensvoort, διερευνά το αμφιλεγόμενο ζήτημα της κατανάλωσης ανθρώπινου κρέατος
Ίσως, λοιπόν, κρατάνε την ανθρωποφαγία ως άσσο στο βρώμικο μανίκι τους για το εγγύς μέλλον, ως “λύση” στο γνωστό ψευτοδίλημμα ‘πως να ταΐσουμε τόσα δισεκατομμύρια’. Προς το παρόν, μας προτρέπουν να φάμε έντομα ή εργαστηριακά κατασκευασμένο κρέας, όταν αυτό θα είναι “έτοιμο”, αφού ήδη έχει αρχίσει η διαδικασία παραγωγής του. Αλλά… το έδαφος προετοιμάζεται…
Υπερβολές, όλα αυτά; Δεν θα το έλεγα, από τη στιγμή μάλιστα που ένα από τα πιο σιχαμένα και ταγμένα στην Νέα Παγκόσμια Τάξη, το WIRED, κυκλοφορεί με άρθρο: «Που είναι το κακό στο να τρώμε ανθρώπους;»
Το άρθρο, έχει υπότιτλο, Θα μπορούσατε σύντομα να γευματίσετε με εργαστηριακά καναπεδάκια διασημοτήτων και ελαφρώς καρυκευμένα κομμάτια των αγαπημένων σας. Αλλά είναι ο κόσμος έτοιμος για συνθετικό κανιβαλισμό;
Οπότε όπως αντιλαμβάνεστε, εκτός από Τζακ Ποτ, έχουμε και δυο σε ένα: Το άρθρο προάγει και τον κανιβαλισμό, αλλά και το συνθετικό κρέας:
Εργαστηριακά ανθρώπινα κρέατα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία κύβων κρέατος από διασημότητες
“Στη Δύση, αυτό είναι ένα τεράστιο ταμπού”, λέει ο Δρ. Bill Schutt, καθηγητής βιολογίας, ερευνητής συνεργάτης στο Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και συγγραφέας του Eat Me: A Natural and Unnatural History of Cannibalism. “Ιδιαίτερα ο ιατρικός κανιβαλισμός που έγινε πρόσφατα στην Ευρώπη. Νομίζω ότι ήταν κάτι που οι άνθρωποι πιθανότατα δεν ήταν ιδιαίτερα υπερήφανοι, αφού ανακάλυψαν ότι η σύγχρονη ιατρική είχε καλύτερες λύσεις από το να τρώει μέρη του σώματος».
Το 2017, τα αρώματα και τα βάμματα που παρασκευάζονται από ανθρώπους έχουν πέσει στη μόδα με τους φαρμακοποιούς. Αλλά τι γίνεται με το εστιατόριο στο δρόμο; Το 2013, επιστήμονες από τις Κάτω Χώρες απέδειξαν ότι μπορούμε να φτιάξουμε κρέας ζώων σε εργαστήριο από κυτταροκαλλιέργειες σε μπιφτέκια βόειου κρέατος (το πρώτο, το οποίο κοστίζει 215.000 λίρες για να φτιάξει ήταν, προφανώς, “όχι αυτό το ζουμερό”). Αλλά υπάρχει μια διαφορά μεταξύ τρώγοντας μια αγελάδα και τρώγοντας αγελάδα.
Το τελευταίο είναι μια τεράστια νίκη για τις αγελάδες […] Δεν υπάρχει επίσης κακομεταχείριση ζώων σε ένα τέτοιο πιάτο […] θα μπορούσε κανείς να φάει όσο το βόειο κρέας θέλει χωρίς να βλάψει μια μόνο αγελάδα […] Ή όσο ανθρώπινο….
Εργαστηριακά κρέατα θα μπορούσαν να επιτρέψουν στους ανθρώπους να τρώνε όσο κρέας θέλουν. Αλλά θα μπει το ανθρώπινο παγωτό στο μενού;
Αλλά, με την ενημέρωση και τη συναίνεση του δότη κυττάρων, ποιο είναι το πρόβλημα; Τι έχει η εικόνα μισής ντουζίνας φίλων, που γελάει και κουβεντιάζει ανάμεσα σε μπουκιές του ενός από τον άλλο, που την κάνει τόσο έμφυτα κακόφημη; Μία πιθανή απάντηση είναι ότι είναι ριζωμένη ότι το να τρώμε τα μέλη του δικού μας είδους είναι κακό για μας. […] Αλλά τουλάχιστον στα θηλαστικά, ο κανιβαλισμός είναι συνήθως ένα προϊόν ακραίων συνθηκών: λειψυδρία, περιβαλλοντικοί παράγοντες πίεσης ή μια ομάδα που αγωνίζεται εναντίον μιας άλλης και στη συνέχεια τρώει βρέφη, συνεχίζει…
Ναι, “Τα προβλήματα είναι πολύ πιο κοινωνικά και πολιτιστικά από τα τεχνικά ή τα ιατρικά”, λέει. Ξέχασε τελείως το “πνευματικά”, περίεργο;
Και στην τελευταία παράγραφο, μετά από πολλά μα και μου, το άρθρο κλείνει:
Στο όχι τόσο μακρινό μέλλον, τότε, δεν θα υπάρξει προφανές τεχνικό εμπόδιο για την καλλιέργεια του ανθρώπινου κρέατος για κατανάλωση. Θα είναι πιθανώς ασφαλές να τρώγεται και να συγκρίνεται με οποιοδήποτε άλλο κρέας που προέρχεται από εργαστήριο. Ένας εγγενής τρόμος πιθανώς θα το κρατήσει μακριά από τα ράφια των σούπερ μάρκετ και όλα τα μενού, εκτός από τα πιο περίεργα άτομα και εκκεντρικά εστιατόρια. Αλλά, αν θέλετε πραγματικά, θα είστε σε θέση να έχετε τη μπριζόλα σας και να την φάτε.
Αλλά… ποιος εκδίδει το WIRED;
Αλήθεια, ποιος εκδίδει το WIRED, το περιοδικό που λατρεύει την ασύρματη τεχνολογία, την γενετική, την ρομποτική και όλες τις άλλες “καινοτόμες” ιδέες της Νέας Εποχής, της Νέας και επιβεβλημένης Παγκόσμιας Τάξης;Το WIRED ανήκει στην εκδοτική εταιρεία Condé Nast, που έχει έδρα στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνιας και εκδίδει: Allure, Architectural Digest, Ars Technica, Backchannel, Bon Appétit, Brides, Condé Nast Traveler, Epicurious, Glamour, Golf Digest, GQ, Pitchfork, Self, Teen Vogue, The New Yorker, Vanity Fair, Vogue, W και Wired.
Η Condé Nast όμως ανήκει στις Advance Publications με έδρα το World Trade Center, στη Νέα Υόρκη. Και σε ποιόν ανήκουν Advance Publications, επιτέλους; Στους απογόνους των S. Ι. Newhouse Sr., Donald Newhouse και S. Ι. Newhouse, Jr – όλοι μέλη μιας εβραϊκής οικογένειας!
Τι έλεγαν παλιά; Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη; Λάθος. Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών και τώρα στην Ιερουσαλήμ, επισήμως πρωτεύουσα τους!
nea.allnewz.gr
Έτσι, το άρθρο «Που είναι το κακό στο να τρώμε ανθρώπους;»
δηλαδή όλα τα άρθρα «Που είναι το κακό στο να τρώμε ανθρώπους;» Αυτή τη φορά, ελπίζουμε ότι μπορεί να προσφέρει οφέλη σε όλους σας. Εντάξει, μπορείτε να δείτε σε μια θέση σε άλλα άρθρα.
Τώρα διαβάζετε το άρθρο «Που είναι το κακό στο να τρώμε ανθρώπους;» η διεύθυνση του συνδέσμου https://movetodays.blogspot.com/2017/12/blog-post_6259.html
0 Response to "«Που είναι το κακό στο να τρώμε ανθρώπους;»"
Δημοσίευση σχολίου