Know your enemy (πρώτο μέρος)

Know your enemy (πρώτο μέρος) - Γεια σου φίλε MOVE ΣΗΜΕΡΑ ΝΕΑ, Στο άρθρο που διαβάζετε αυτή τη φορά με τον τίτλο Know your enemy (πρώτο μέρος), έχουμε προετοιμαστεί καλά για αυτό το άρθρο μπορείτε να διαβάσετε και να κατεβάσετε τις πληροφορίες σ 'αυτό. ελπίζουμε πλήρωση των θέσεων άρθρο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ, άρθρο ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, άρθρο ΠΟΛΙΤΙΚΗ, άρθρο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, άρθρο ΥΓΕΙΑ, άρθρο HEAVY, γράφουμε μπορεί να καταλάβει. Λοιπόν, καλή ανάγνωση.

τίτλος : Know your enemy (πρώτο μέρος)
Σύνδεσμος : Know your enemy (πρώτο μέρος)

Διαβάστε επίσης


Know your enemy (πρώτο μέρος)

 

Κατά τη διάρκεια της επιβίωσης, ο αντίπαλος δεν θα είναι μόνο οι άνθρωποι.

Αν και είναι πολύ πιο επικίνδυνοι από τα πλάσματα της υπαίθρου, τα τελευταία αποτελούν σαφή απειλή για την υγεία ή ακόμα και τη ζωή μας. 
      Παρακάτω θα δούμε όλα τα είδη επικίνδυνων ερπετών της χώρας μας, για να μπορούμε να τα αναγνωρίζουμε. Η Ελλάδα έχει την καλή τύχη να μην βρίθει επικίνδυνων ερπετών, όπως οι τροπικές χώρες για παράδειγμα. Παρόλα αυτά, μερικές δυσάρεστες συναντήσεις είναι πολύ πιθανόν να συμβούν. Τα παρακάτω δεν είναι χρήσιμα μόνο στην επιβίωση φυσικά, αλλά και στη καθημερινότητα, καθώς όσοι ζουν σε χωριά έχουν συναντήσει όλοι τους κάποιο φίδι στις αυλές, τα χωράφια, τα δάση (και κατά την απευκταία  σπάνια περίπτωση, μέσα στα ίδια τους τα σπίτια ή αποθήκες). 
 ---Οχιά

 Φτάνει να 90cm σε μήκος και ποικίλει σε χρωματισμό, με πιο συνηθισμένο το μοτίβο σκούρο-ανοιχτό καφέ και γκρίζο-μαυριδερό. Έχει ένα μικρό κέρατο στο ρύγχος. Όπως όλες οι οχιές, έχει τριγωνικό κεφάλι, πράγμα και που τις ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα ακίνδυνα φίδια. Το κυριότερο γνώρισμά τους όμως είναι η ζιγκ-ζαγκ ή ρομβοειδής “παραλλαγή” που φέρουν στη ράχη. Τη συναντάμε τη μέρα, αλλά και ζεστές νύχτες. Αν και μπορεί θεωρητικά να βρεθεί παντού, προτιμά ηλιόλουστες, ξερές, βραχώδεις περιοχές με λίγη βλάστηση. Συχνά κρύβονται σε πέτρες ή ξύλα (για αυτό θέλει προσοχή όταν πάμε να τα μαζέψουμε). Σφυρίζει όταν απειληθεί και κουλουριάζεται σε στάση άμυνας. Είναι δηλητηριώδης. Θα δαγκώσει αν πατηθεί ή αν πιαστεί, ποτέ χωρίς λόγο. Το δάγκωμά της χρήζει άμεσης ιατρικής αντιμετώπισης. Συναντάται σε όλη την Ελλάδα.
 ---Οθωμανική Οχιά
 
 Μπορεί να φτάσει τα 120cm, αλλά σπάνια ξεπερνά το 1 μέτρο. Δραστηριοποιείται την ημέρα, αλλά όταν οι θερμοκρασίες είναι υψηλές, προτιμά το απόγευμα και τη νύχτα. Τα ενδιαιτήματά της ποικίλουν. Ο χρωματισμός της συνήθως είναι όπως αυτός της εικόνας ή σε καφετί αποχρώσεις. Και αυτή, όπως παρατηρούμε, έχει το κλασσικό τριγωνικό κεφάλι με τα φουσκωμένα «μάγουλα» και τη χαρακτηριστική για τις οχιές “παραλλαγή”. Δηλητηριώδης, το δάγκωμά της χρήζει άμεσης ιατρικής αντιμετώπισης.
Συναντάται νότια των νομών Έβρου και Ροδόπης και σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
 ---Οχιά της Μήλου
 
Συνήθως μπορεί να φτάσει τα 80cm. Έχει ποικιλία σε χρωματισμούς, όπως το συνήθως γκρίζο μοτίβο, κεραμιδί ή καφέ. Νυκτόβια το καλοκαίρι, ημερόβια το φθινόπωρο και την άνοιξη. Τη συναντάμε σε ρεματιές και βραχώδεις εκτάσεις. Απειλούμενο, σπάνιο είδος. Δηλητηριώδες.
Συναντάται μόνο στα νησιά Μήλος, Σίφνος, Πολύαιγος και Κίμωλος.
 ---Νανόχεντρα

 

Φτάνει ως τα 50cm. Είναι ημερόβιο είδος οχιάς. Το δηλητήριό της είναι σχετικά ασθενές, παρόλα αυτά συνίσταται ιατρική φροντίδα μετά το δάγκωμα.
Συναντάται σε μεγάλο υψόμετρο (άνω των 1400 μέτρων) στα βουνά της Πίνδου σε μεμονωμένους πληθυσμούς.
 ---Αστρίτης
 
Ολικό μήκος συνήθως 65cm. Δραστηριοποιείται κυρίως την ημέρα. Ποικίλει σε χρωματισμούς. Το δηλητήριό της είναι σχετικά ισχυρό, όχι όσο της οχιάς, όμως και πάλι συνίσταται ιατρική βοήθεια.
Συναντάται στα βουνά των βορείων συνόρων της Ελλάδας, σε μεγάλα υψόμετρα (συνήθως άνω των 1600 μέτρων).
 ---Σαπίτης
 
Μπορεί να φτάσει και τα δύο μέτρα σε μήκος. Δεν είναι οχιά! Ποικίλει σε χρωματισμούς, με συνηθέστερους το πράσινο και το καφές. Δεν έχει ρόμβους ή ζιγκ-ζαγκ στη ράχη όπως οι οχιές, ούτε τρίγωνο κεφάλι, και για αυτό ξεχωρίζεται εύκολα. Ημερόβιο, συνηθισμένο φίδι. Κολυμπά και κινείται γρήγορα, διακρίνεται για τη καλή του όραση. Θεωρητικά βρίσκεται σε πολλά ενδιαιτήματα, αλλά προτιμά ξηρές περιοχές με θαμνώδη βλάστηση, χαρακτηριστική των χαμηλών υψομέτρων. Θα αμυνθεί σθεναρά αν απειληθεί, σφυρίζοντας, σηκώνοντας το κεφάλι και πλαταίνοντας το λαιμό του, προσποιούμενο επίθεση. Θα δαγκώσει αν πιαστεί ή πατηθεί, σε καμία άλλη περίπτωση. Είναι δηλητηριώδες με ασθενές δηλητήριο, ΑΛΛΑ είναι οπισθόγλυφο, δηλαδή τα δόντια που εκέχουν το δηλητήριο είναι ΠΙΣΩ στο στόμα, όχι μπροστά όπως στις οχιές. Πράγμα που καθιστά δάγκωμα σε άνθρωπο πολύ δύσκολο. Ακόμα και αν τα καταφέρει πάντως, το δηλητήριο είναι ασθενές και δεν αποτελεί κίνδυνο. Τα συμπτώματα από μεγάλη ποσότητα δηλητηρίου είναι πρήξιμο και πόνος, ίσως πυρετός σε ευαίσθητα άτομα. Συνήθως υποχωρούν σε λίγες ώρες, χωρίς ιατρική αγωγή.
Συναντάται παντού στην Ελλάδα, σε υψόμετρα ως τα 600 μέτρα (αν και έχουν καταγραφεί και στα 2000).
       Αυτά ήταν τα επικίνδυνα είδη φιδιών της Ελλάδας. Όπως είδαμε, ουσιαστικά μόνο η οχιά και τα παραπλήσια είδη της. Οποιοδήποτε άλλο φίδι συναντήσουμε, εκτός των παραπάνω, είναι εντελώς ακίνδυνο. Μέχρι και οι οχιές, θα επιτεθούν μόνο αν απειληθούν και όχι χωρίς λόγο. Το σύνηθες σε μια συνάντησή μας μαζί τους είναι απλά να τραβήξουν το δρόμο τους, χωρίς να ενδιαφέρονται να τα βάλουν με ένα ον πολύ μεγαλύτερό τους. Περιττό να αναφερθεί ότι τα φίδια, όπως όλα τα ερπετά, πέφτουν σε χειμέριο ύπνο από το Φθινόπωρο (συνήθως Οκτώβριο) μέχρι αρχές της άνοιξης.
      Κλείνοντας, επειδή η παρουσία ή η υποψία της παρουσίας ενός τέτοιου επισκέπτη, όσο ακίνδυνος και να είναι, είναι ενοχλητική, πρέπει να προσέχουμε πολύ πού βαδίζουμε, πού κατασκηνώνουμε, πού συλλέγουμε ξύλα κτλ. Επίσης προσέχουμε πολύ τον υπνόσακο και το σακίδιο. Κανείς μας δεν θα ήθελε να απλώσει τον υπνόσακο, και τη νύχτα που θα πάει να μπει να διαπιστώσει ότι κάτι κινείται μέσα του….  

  
 ΔΙΟΝΥΣΟΣ199ΕΛ



el.gr


Έτσι, το άρθρο Know your enemy (πρώτο μέρος)

δηλαδή όλα τα άρθρα Know your enemy (πρώτο μέρος) Αυτή τη φορά, ελπίζουμε ότι μπορεί να προσφέρει οφέλη σε όλους σας. Εντάξει, μπορείτε να δείτε σε μια θέση σε άλλα άρθρα.

Τώρα διαβάζετε το άρθρο Know your enemy (πρώτο μέρος) η διεύθυνση του συνδέσμου https://movetodays.blogspot.com/2017/10/know-your-enemy.html

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε δωρεάν ενημερώσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:

Related Posts :

0 Response to "Know your enemy (πρώτο μέρος)"

Δημοσίευση σχολίου