τίτλος : Η θρεπτική αξία και η σημασία του αβοκάντο στη διατροφή μας
Σύνδεσμος : Η θρεπτική αξία και η σημασία του αβοκάντο στη διατροφή μας
Η θρεπτική αξία και η σημασία του αβοκάντο στη διατροφή μας
Κύριο χαρακτηριστικό του είναι η υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος, το οποίο ωστόσο αποτελείται κυρίως από μονοακόρεστα λιπαρά, που ασκούν καρδιο-προστατευτική δράση μειώνοντας τα επίπεδα «κακής» χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων, ειδικά όταν καταναλώνονται σε αντικατάσταση των κορεσμένων.
Από την άλλη, το αβοκάντο αποτελεί πλούσια πηγή καλίου και φυτικών ινών, συμβάλλοντας στην καλύτερη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και διευκολύνοντας τη φυσιολογική λειτουργία του εντέρου, αντίστοιχα. Επιπλέον, διαθέτει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Κ και φυλλικό οξύ, καθώς και σημαντική ποσότητα βιταμίνης Ε, η οποία δρα ως ισχυρό αντιοξειδωτικό, προστατεύοντας των οργανισμό από το οξειδωτικό στρες.
Τέλος, το αβοκάντο περιέχει και ευεργετικά φυτοχημικά συστατικά, όπως η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη, που συνδέονται στενά με την υγεία των ματιών.
Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να αναφερθεί πως η υψηλή περιεκτικότητά του σε λιπαρά αυξάνει και το θερμιδικό του περιεχόμενο. Ειδικότερα, ένα φλιτζάνι αβοκάντο κομμένο σε κύβους αποδίδει περίπου 240 θερμίδες και συνεπώς, μπορεί να ενισχύσει σημαντικά την ημερήσια «συγκομιδή» θερμίδων, εάν δεν καταναλωθεί σε ελεγχόμενη ποσότητα.
neadiatrofis.gr
Έτσι, το άρθρο Η θρεπτική αξία και η σημασία του αβοκάντο στη διατροφή μας
δηλαδή όλα τα άρθρα Η θρεπτική αξία και η σημασία του αβοκάντο στη διατροφή μας Αυτή τη φορά, ελπίζουμε ότι μπορεί να προσφέρει οφέλη σε όλους σας. Εντάξει, μπορείτε να δείτε σε μια θέση σε άλλα άρθρα.
Τώρα διαβάζετε το άρθρο Η θρεπτική αξία και η σημασία του αβοκάντο στη διατροφή μας η διεύθυνση του συνδέσμου https://movetodays.blogspot.com/2017/09/blog-post_295.html
0 Response to "Η θρεπτική αξία και η σημασία του αβοκάντο στη διατροφή μας"
Δημοσίευση σχολίου