Παναγιωτάκης: Τον Οκτώβριο το business plan, 700 εκατ. τα EBITDA του 2017

Παναγιωτάκης: Τον Οκτώβριο το business plan, 700 εκατ. τα EBITDA του 2017 - Γεια σου φίλε MOVE ΣΗΜΕΡΑ ΝΕΑ, Στο άρθρο που διαβάζετε αυτή τη φορά με τον τίτλο Παναγιωτάκης: Τον Οκτώβριο το business plan, 700 εκατ. τα EBITDA του 2017, έχουμε προετοιμαστεί καλά για αυτό το άρθρο μπορείτε να διαβάσετε και να κατεβάσετε τις πληροφορίες σ 'αυτό. ελπίζουμε πλήρωση των θέσεων άρθρο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ, άρθρο ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, άρθρο ΠΟΛΙΤΙΚΗ, άρθρο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, άρθρο ΥΓΕΙΑ, άρθρο HEAVY, γράφουμε μπορεί να καταλάβει. Λοιπόν, καλή ανάγνωση.

τίτλος : Παναγιωτάκης: Τον Οκτώβριο το business plan, 700 εκατ. τα EBITDA του 2017
Σύνδεσμος : Παναγιωτάκης: Τον Οκτώβριο το business plan, 700 εκατ. τα EBITDA του 2017

Διαβάστε επίσης


Παναγιωτάκης: Τον Οκτώβριο το business plan, 700 εκατ. τα EBITDA του 2017

Στα 700 εκατ. ευρώ εκτιμά για το 2017 τα EBITDA της ΔΕΗ ο πρόεδρος της εταιρίας Μανώλης Παναγιωτάκης έναντι 1 δισ. ευρώ πέρυσι, λόγω της απόσχισης του ΑΔΜΗΕ, ενώ οι ζημιές του πρώτου τριμήνου δεν θα επαναληφθούν στη διάρκεια του έτους.
Tον Οκτώβριο θα είναι έτοιμο το πενταετές business plan της ΔΕΗ, ενώ τα EBITDA για το 2017 εκτιμώνται στα 700 εκατ. ευρώ έναντι 1 δισ. το 2016, λόγω της απόσχισης του ΑΔΜΗΕ.
Αυτές ήταν οι βασικές τοποθετήσεις του προέδρου της ΔΕΗ Μ. Παναγιωτάκη, ο οποίος βρέθηκε σήμερα στη Βουλή, προκειμένου να λάβει μέρος στην ειδική συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής για την κατακύρωση της επιλογής – μετά από τη διενέργεια του σχετικού διαγωνισμού - του αναδόχου για το έργο της
υγρής αποθείωσης της μονάδας V του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου.
Όπως τόνισε ο κ. Παναγιωτάκης, οι ζημιές του α’ τριμήνου αφορούν κατά 104,5 εκατ. ευρώ τον ΕΛΑΠΕ, κατά 70 εκατ. ευρώ τα κόστη που επέφερε η ενεργειακή κρίση του χειμώνα, κατά 21,8 εκατ. ευρώ στην επιβάρυνση εξαιτίας των ΝΟΜΕ και κατά 40 εκατ. ευρώ στην υψηλή οριακή τιμή του συστήματος στην οποία αναγκάστηκε να αγοράζει η ΔΕΗ.
Η παρουσία του κ. Παναγιωτάκη ενώπιον των βουλευτών αποτέλεσε ευκαιρία για την αντιπολίτευση προκειμένου να εξαπολύσει τα βέλη της σχετικά με τις εξελίξεις στη ΔΕΗ και κυρίως την οικονομική της κατάσταση. Μια κριτική που στόχο δεν είχε μόνο τον πρόεδρο της ΔΕΗ, αλλά και τον υπουργό Ενέργειας Γ. Σταθάκη, ο οποίος εξάλλου έλαβε μέρος στη συνεδρίαση.
Πρωταγωνιστές στις πιεστικές ερωτήσεις ήταν ο Κ. Σκρέκας (ΝΔ) και ο Γ. Μανιάτης (Δημ. Συμπαράταξη).
Η αντιπολίτευση άσκησε κριτική ασκήθηκε και για την ανυπαρξία επιχειρησιακού σχεδίου από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης, με τον πρόεδρο της ΔΕΗ να απαντά: «Μέχρι τώρα είχαμε στρατηγικές κατευθύνσεις, είχαμε αποφύγει το στρατηγικό σχέδιο λόγω των αλλαγών που δρομολογούνται στις ενεργειακές πολιτικές της Ε.Ε. Μέχρι τον Οκτώβριο με Νοέμβριο θα έχουμε έτοιμο το πενταετές επιχειρησιακό σχέδιο με ορίζοντα το 2030 λαμβάνοντας υπόψη τις πολιτικές απανθρακοποίησης της Ε.Ε.».
Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτάκη, «η εταιρία θα είναι μικρότερη στην Ελλάδα αλλά δεσπόζουσα και θα αναπληρώσει την απώλεια κερδών από τους πελάτες της με άλλες δραστηριότητες. Έκανε γνωστό ότι μετατρέπεται και σε εταιρία παροχής ενεργειακών υπηρεσιών, θα δραστηριοποιηθεί στην εξοικονόμηση ενέργειας, στα ηλεκτρονικά αυτοκίνητα, στη συνεργασία με ΔΕΠΑ για πώληση φυσικό αερίου, ενώ έχουμε προτάσεις και για επέκταση στο εξωτερικό».
Αναφορικά με τις προς πώληση λιγνιτικές μονάδες, ο κ. Παναγιωτάκης επανέλαβε ότι η ζημιά στο ορυχείο του Αμυνταίου δεν αλλάζει τον σχεδιασμό για τον ΑΗΣ και τις δύο μονάδες και είπε πως η McKinsey σύντομα θα ετοιμάσει τη μελέτη για την αποτίμηση του λιγνιτικού δυναμικού της ΔΕΗ και η εταιρία θα υποβάλλει τις προτάσεις της στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Ο ίδιος τόνισε τη σημασία της επιτυχίας του εγχειρήματος: «Αγωνιζόμαστε να πετύχει η πώληση του 40% των λιγνιτικών μονάδων. Αυτό είναι το καθήκον μας. Θα είναι πολύ κακό να μην πετύχουμε αντάλλαγμα».
Επίσης υπογράμμισε στο ενδεχόμενο πώλησης υδροηλεκτρικών σταθμών πως «η ζημιά που θα υποστεί η ΔΕΗ θα είναι μεγάλη γιατί αυτό το κομμάτι της παραγωγής είναι κερδοφόρο». Συμπλήρωσε ότι «είναι πολύ θετικό το γεγονός πως δεν συμπεριλήφθηκαν τα υδροηλεκτρικά στην πώληση».
Ο πρόεδρος της εταιρίας υπεραμύνθηκε επίσης της πώλησης του 34% του ΑΔΜΗΕ στην κινεζική State Grid, απαντώντας στον κ. Σκρέκα ότι «η ιταλική TERNA υπέβαλε πολύ χαμηλότερη προσφορά στα 188,5 εκατ. ευρώ έναντι των 324 εκατ. ευρώ της κινεζικής εταιρίας» και υποστήριξε ότι «οι Ιταλοί είχαν μεγαλύτερες σε σχέση με τους Κινέζους απαιτήσεις για δικαιώματα στη λήψη αποφάσεων». Κατά τον ίδιο η State Grid επειδή είναι μονοπώλιο και ασχολείται μόνο με τα δίκτυα, θα επικεντρωθεί στις μεγάλες επενδύσεις των δικτύων στην Ελλάδα».
Κριτική ασκήθηκε από τους βουλευτές και για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της ΔΕΗ προς τους προμηθευτές της. Όπως είπε ο πρόεδρος της εταιρίας «με τα χρήματα που εισέπραξε από τους Κινέζους και το Δημόσιο γίνεται διαχείριση και η επιχείρηση ήδη επιστρέφει στην κανονικότητα». Μάλιστα πρόσθεσε ότι «ήδη εξοφλήσαμε τα τιμολόγια του Μαρτίου και Απριλίου».
Αναφορικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές πελατών της ο κ. Παναγιωτάκης απαντώντας στα σχετικά ερωτήματα του βουλευτή του Ποταμιού Γιώργου Αμυρά είπε ότι «συνεχίζουμε τον αγώνα και έχουμε ανοικτό μέτωπο με τους στρατηγικούς κακοπληρωτές. Τους κόβουμε το ρεύμα, αλλά αυτοί βρίσκουν τρόπο και επανασυνδέονται παράνομα. Μέχρι και παύση εκπροσώπησης τους έχουμε κοινοποιήσει. Συνεχίζουμε επίσης και τις πολιτικές των διακανονισμών αλλά αυτές έχουν φτάσει στα όρια τους και δεν αποδίδουν άλλο».
Τέλος, ο κ. Παναγιωτάκης είπε επίσης πως η ΔΕΗ είναι σε διαδικασία πρόσληψης ειδικού τεχνικού συμβούλου για το θέμα της εισπραξιμότητας.
Κριτική στην κυβερνητική πολιτική από την αντιπολίτευση
Στόχος κριτικής έγινε και ο Γ. Σταθάκης. Από την πλευρά του ο υπουργός ΠΕΝ Γιώργος Σταθάκης απαντώντας στην επίθεση των κ. Σκρέκα και Μανιάτη για την πολιτική της κυβέρνησης που έχει οδηγήσει την εταιρία στη σημερινή οικονομική κατάσταση, στη μείωση της χρηματιστηριακής της αξίας αλλά και στην ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ είπε:
«Υπάρχουν δύο διαφορετικές πολιτικές. Αυτή της ΝΔ που θέλει την πώληση λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων και την είσοδο στρατηγικού επενδυτή στο κουφάρι... της ΔΕΗ. Υπάρχει και η δική μας που θέλει τη ΔΕΗ κεντρικό πυλώνα του ενεργειακού μας συστήματος με μικρότερα μερίδια στην αγορά αλλά και εταιρία δημοσίου συμφέροντος», σημείωσε καλώντας τη ΝΔ να δώσει το σχέδιο της στους πολίτες και τους εργαζόμενους της ΔΕΗ για να το κρίνουν.
Ο υπουργός προέτρεψε τους βουλευτές να περιμένουν τη διεξοδική συζήτηση του θέματος της ΔΕΗ στην ερώτηση του κ. Σκρέκα και των βουλευτών της ΝΔ.
Απαντώντας στην κριτική για τον τρόπο επιλογής επενδυτή στον ΑΔΜΗΕ, ο κ. Σταθάκης επικαλέστηκε την άνοδο των μετοχών της ΔΕΗ και της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών. 
Ο υπουργός κατηγόρησε τη ΝΔ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη για το ύψος των δανείων της ΔΕΗ που επί των ημερών των διακυβερνήσεων τους έφτασαν στα 5,5 δισ. ευρώ, ενώ ανταπάντησε στον κ. Σκρέκα λέγοντας πως «λέτε ότι θέλετε ισχυρή ΔΕΗ, αφού την κατακερματίσετε και την πουλήσετε».

 http://ift.tt/2sxeSgE


Έτσι, το άρθρο Παναγιωτάκης: Τον Οκτώβριο το business plan, 700 εκατ. τα EBITDA του 2017

δηλαδή όλα τα άρθρα Παναγιωτάκης: Τον Οκτώβριο το business plan, 700 εκατ. τα EBITDA του 2017 Αυτή τη φορά, ελπίζουμε ότι μπορεί να προσφέρει οφέλη σε όλους σας. Εντάξει, μπορείτε να δείτε σε μια θέση σε άλλα άρθρα.

Τώρα διαβάζετε το άρθρο Παναγιωτάκης: Τον Οκτώβριο το business plan, 700 εκατ. τα EBITDA του 2017 η διεύθυνση του συνδέσμου https://movetodays.blogspot.com/2017/07/business-plan-700-ebitda-2017.html

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε δωρεάν ενημερώσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:

0 Response to "Παναγιωτάκης: Τον Οκτώβριο το business plan, 700 εκατ. τα EBITDA του 2017"

Δημοσίευση σχολίου