Αν το κόκκινο υγρό που βγαίνει από την μπριζόλα μας δεν είναι τελικά αίμα, τότε τι είναι;

Αν το κόκκινο υγρό που βγαίνει από την μπριζόλα μας δεν είναι τελικά αίμα, τότε τι είναι; - Γεια σου φίλε MOVE ΣΗΜΕΡΑ ΝΕΑ, Στο άρθρο που διαβάζετε αυτή τη φορά με τον τίτλο Αν το κόκκινο υγρό που βγαίνει από την μπριζόλα μας δεν είναι τελικά αίμα, τότε τι είναι;, έχουμε προετοιμαστεί καλά για αυτό το άρθρο μπορείτε να διαβάσετε και να κατεβάσετε τις πληροφορίες σ 'αυτό. ελπίζουμε πλήρωση των θέσεων άρθρο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ, άρθρο ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, άρθρο ΠΟΛΙΤΙΚΗ, άρθρο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, άρθρο ΥΓΕΙΑ, άρθρο HEAVY, γράφουμε μπορεί να καταλάβει. Λοιπόν, καλή ανάγνωση.

τίτλος : Αν το κόκκινο υγρό που βγαίνει από την μπριζόλα μας δεν είναι τελικά αίμα, τότε τι είναι;
Σύνδεσμος : Αν το κόκκινο υγρό που βγαίνει από την μπριζόλα μας δεν είναι τελικά αίμα, τότε τι είναι;

Διαβάστε επίσης


Αν το κόκκινο υγρό που βγαίνει από την μπριζόλα μας δεν είναι τελικά αίμα, τότε τι είναι;


Η επιστήμη αποφαίνεται για μια κοινή παρανόηση

Όποιος παραγγέλνει την μπριζόλα του σενιάν, μέτρια προς ωμή ή μέτρια, βλέπει συνήθως ένα κόκκινο ζουμάκι να ξεπροβάλλει κάθε φορά που βυθίζεται το μαχαίρι στο κρέας.

Γεγονός που κάνει πολλούς να βγάζουν σπυριά, γι’ αυτό και σπεύδουν να γεύονται το κρέας τους καλοψημένο, μιας και δεν αντέχουν με τίποτα το θέαμα του αίματος.

Μόνο που δεν πρόκειται για αίμα!

Όπως μας λέει η επιστήμη, πρόκειται για μια μικρή πρωτεΐνη των μυών, τη μυοσφαιρίνη, που μεταφέρει οξυγόνο στους σκελετικούς μυς και έχει χρώμα παρόμοιο με την αιμοσφαιρίνη, την πρωτεΐνη του αίματος.

Η κόκκινη απόχρωση της μυοσφαιρίνης δημιουργείται όταν το κρέας κοπεί και έρθει σε επαφή με τον αέρα, παράγοντας ένα οπτικό αποτέλεσμα που παραμοιάζει με το αίμα. Αίμα πάντως δεν είναι κατά κανέναν τρόπο και είναι κρίμα να χάνουν κάποιοι τη γευστικότητα του κρέατος μόνο και μόνο επειδή σιχαίνονται το αίμα.

Παρά ταύτα, δεν παύει να είναι ένα κόκκινο ζουμί που βγαίνει από το κρέας και ό,τι κι αν πεις, για πολλούς δεν παύει να μοιάζει με αίμα. Ή ακόμα και να είναι, παρά το γεγονός ότι ξέρουν την αλήθεια.

Η μυοσφαιρίνη, η πρωτεΐνη που ευθύνεται εν πολλοίς για το κόκκινο χρώμα του κρέατος, σκουραίνει όταν μαγειρευτεί, κάτι που εξηγεί το γεγονός γιατί αλλάζει χρώμα η μπριζόλα όσο περισσότερο ψηθεί.

Αυτά είπε πρόσφατα ο καθηγητής Επιστήμης του Κρέατος στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, Τζέφρι Σαβέλ, λέγοντας παράλληλα πως τα μεγαλύτερης ηλικίας κρέατα έχουν περισσότερη μυοσφαιρίνη εντός τους, γι’ αυτό και το μοσχαράκι είναι πιο ελαφρύ σε σχέση με το κρέας από μια ώριμη αγελάδα.



newsbeast.gr


Έτσι, το άρθρο Αν το κόκκινο υγρό που βγαίνει από την μπριζόλα μας δεν είναι τελικά αίμα, τότε τι είναι;

δηλαδή όλα τα άρθρα Αν το κόκκινο υγρό που βγαίνει από την μπριζόλα μας δεν είναι τελικά αίμα, τότε τι είναι; Αυτή τη φορά, ελπίζουμε ότι μπορεί να προσφέρει οφέλη σε όλους σας. Εντάξει, μπορείτε να δείτε σε μια θέση σε άλλα άρθρα.

Τώρα διαβάζετε το άρθρο Αν το κόκκινο υγρό που βγαίνει από την μπριζόλα μας δεν είναι τελικά αίμα, τότε τι είναι; η διεύθυνση του συνδέσμου https://movetodays.blogspot.com/2017/06/blog-post_3142.html

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε δωρεάν ενημερώσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:

Related Posts :

0 Response to "Αν το κόκκινο υγρό που βγαίνει από την μπριζόλα μας δεν είναι τελικά αίμα, τότε τι είναι;"

Δημοσίευση σχολίου