Πάρτι μικροβίων με τις… βούτες του ψωμιού στο λάδι! Δείτε τι αναφέρει νέα έρευνα ...

Πάρτι μικροβίων με τις… βούτες του ψωμιού στο λάδι! Δείτε τι αναφέρει νέα έρευνα ... - Γεια σου φίλε MOVE ΣΗΜΕΡΑ ΝΕΑ, Στο άρθρο που διαβάζετε αυτή τη φορά με τον τίτλο Πάρτι μικροβίων με τις… βούτες του ψωμιού στο λάδι! Δείτε τι αναφέρει νέα έρευνα ..., έχουμε προετοιμαστεί καλά για αυτό το άρθρο μπορείτε να διαβάσετε και να κατεβάσετε τις πληροφορίες σ 'αυτό. ελπίζουμε πλήρωση των θέσεων άρθρο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ, άρθρο ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, άρθρο ΠΟΛΙΤΙΚΗ, άρθρο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, άρθρο ΥΓΕΙΑ, άρθρο HEAVY, γράφουμε μπορεί να καταλάβει. Λοιπόν, καλή ανάγνωση.

τίτλος : Πάρτι μικροβίων με τις… βούτες του ψωμιού στο λάδι! Δείτε τι αναφέρει νέα έρευνα ...
Σύνδεσμος : Πάρτι μικροβίων με τις… βούτες του ψωμιού στο λάδι! Δείτε τι αναφέρει νέα έρευνα ...

Διαβάστε επίσης


Πάρτι μικροβίων με τις… βούτες του ψωμιού στο λάδι! Δείτε τι αναφέρει νέα έρευνα ...


Είναι μία συνήθεια που πολλοί λατρεύουν: να βουτούν μπουκίτσες ψωμιού στο λάδι της σαλάτας. Ωστόσο η τακτική αυτή μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να κρύβει κινδύνους, προειδοποιεί ένας ειδικός από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ. Οι κίνδυνοι εγείρονται όταν τρώει κάποιος τη μισή μπουκιά και ξαναβουτάει την υπόλοιπη στο λάδι (ή στο ντιπ ή σε οποιαδήποτε σάλτσα), παρότι δεν τρώει μόνος του αλλά παρακάθεται σε γεύμα με συγγενείς, φίλους, γνωστούς ή/και αγνώστους όπως συμβαίνει λ.χ. σε ένα πάρτι. Η… επανάληψη αυτή έχει ως συνέπεια να μεταφέρονται βακτήρια από το στόμα του στο λάδι – και στη συνέχεια να βρίσκουν τον δρόμο προς το στόμα των συνδαιτυμόνων του.


Σε άρθρο του που δημοσιεύεται στο ιατρικό blogτου Χάρβαρντ, ο δρ Ρόμπερτ Σμέρλινγκ, αναπληρωτής καθηγητής Ιατρικής στο πανεπιστήμιο και επικεφαλής του Τμήματος Ρευματολογίας του Ιατρικού Κέντρου Beth Israel Deaconess, αναφέρει μία παλαιότερη μελέτη στην οποία είχαν αναλυθεί τα βακτήρια σε κριτσίνια πριν και μετά από διπλό βούτηγμα σε ντιπ. Η μόλυνση του ντιπ αυξανόταν κατ’ αναλογίαν με τις επαναλήψεις, με τρεις έως έξι εμβαπτίσεις της μασημένης μπουκιάς να οδηγούν στη μεταφορά σχεδόν 10.000 βακτηρίων στη σάλτσα.

Επιπλέον, οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Κλίμσον της Νότιας Καρολίνας που πραγματοποίησαν τη μελέτη υπολόγισαν ότι σε ένα αληθινό πάρτι, κάθε επανάληψη θα οδηγούσε στη μεταφορά 50-100 βακτηρίων από άτομο σε άτομο ανά μπουκιά. Μάλιστα η μεταφορά των μικροβίων είναι πιο εύκολη στις σάλτσες παρά στα ντιπ τυριού ή σοκολάτας, πρόσθεσαν οι ερευνητές. Αυτό πιθανώς οφείλεται στο ότι οι σάλτσες είναι πιο υδαρείς και σταλάζουν περισσότερο από την μπουκιά του ψωμιού ή από το κράκερ πίσω στο μπωλ, μεταφέροντας μαζί τους τα μικρόβια του στόματος που έχουν απομείνει από το πρώτο δάγκωμα.

Τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν ότι «τα άτομα που μοιράζονται τα ντιπ μπορεί άθελά τους να μεταδίδουν παθογόνους παράγοντες στους συνδαιτυμόνες τους» έγραψαν οι ερευνητές στην «Επιθεώρηση Ασφάλειας των Τροφίμων» (JFS). Οι επιστήμονες λένε ότι το ανθρώπινο στόμα φιλοξενεί έως και 1.000 διαφορετικά είδη βακτηρίων, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται στελέχη που μπορεί να προκαλέσουν απειλητικές λοιμώξεις. Ποια είναι, λοιπόν, η λύση; Όταν θέλετε να κάνετε διπλή… βουτιά, γυρίστε τη μπουκιά σας από την πλευρά που δεν έχετε δαγκώσει, συνιστά ο δρ Σμέρλινγκ.



Πηγή: tanea.gr


Έτσι, το άρθρο Πάρτι μικροβίων με τις… βούτες του ψωμιού στο λάδι! Δείτε τι αναφέρει νέα έρευνα ...

δηλαδή όλα τα άρθρα Πάρτι μικροβίων με τις… βούτες του ψωμιού στο λάδι! Δείτε τι αναφέρει νέα έρευνα ... Αυτή τη φορά, ελπίζουμε ότι μπορεί να προσφέρει οφέλη σε όλους σας. Εντάξει, μπορείτε να δείτε σε μια θέση σε άλλα άρθρα.

Τώρα διαβάζετε το άρθρο Πάρτι μικροβίων με τις… βούτες του ψωμιού στο λάδι! Δείτε τι αναφέρει νέα έρευνα ... η διεύθυνση του συνδέσμου https://movetodays.blogspot.com/2017/05/blog-post_548.html

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε δωρεάν ενημερώσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:

Related Posts :

0 Response to "Πάρτι μικροβίων με τις… βούτες του ψωμιού στο λάδι! Δείτε τι αναφέρει νέα έρευνα ..."

Δημοσίευση σχολίου